Parmiddagar

image221

Jag och en kompis diskuterade det här med parmiddagar häromdagen. Min kompis hade blivit bjuden till en sådan hemsk tillställning i helgen som va och faktiskt gått på den. Såhär i efterhand försökte vi definiera vad som skiljer en trevlig liten middag från en otäck, ångestframkallande parrmiddag. Vi kom fram till en hel del. Bland annat att det aldrig bjuds in mer än EN singel per parmiddag. Anledningen till detta är oklar. Men visst är det pinsamt och ganska patetisk när man sitter där på hörnet och tvingas lyssna på allt "VI-snack". Ni vet, när alla meningar inleds med ordet VI. För när man är ett par verkar alla ens egna åsikter försvinna totalt. Japp, istället hatar man alla filmer, låtar, drinkar och restauranger tillsammans.

Något mer som ofta kommer på tal när det handlar om parmiddagar är när paren vid bordet inte nöjer sig med att äta från sin egna tallrik utan måste absolut dela tallrik, mat OCH gaffel. Gränsen är nådd om dom använder samma servett. Fast det är som tur va ganska sällsynt.

Sen har vi ju det värsta av allt. Det som drabbar den som fått äran att agera ensam singel på en parmiddag Nämligen när samtalsämnen om villor, bilar och barn tar slut och mikrofonen går över till "the lonely one". Då känns det som en strålkastare riktas mot en där man sitter på sitt hörn. Sen ramlar dom in, frågorna. En efter en och dom alla handlar självklart om hur singellivet leker? Om man hittat mannen i sitt liv ännu? Om man trivs i sin ensamma 1:a? Samt om man inte känner att den biologiska klockan tickar? Hmm, det enda man kan göra är att bjuda på ett smörigt och fejkat leende och svara med endast jaa eller nej. I och med det behöver man inte "blotta" hela sitt liv med en massa förklaringar hit och dit om varför man är singel..osv.

Nej parmiddagar är inget man längtar till direkt. Skulle man nu bli tvingad att gå på en får man se till att ta sig därifrån tidigt. Helst innan efterrätten.

Oj vad jag svamlar nu. Är så jäääävla trött så det har väl sina förklaringar. Tur att man är ledig imorrn iaf. Röd dag, tackarrr! Är ju valborg men det är så grymt överskattat så egentligen kan vi säga att det är en helt vanlig onsdag. Känns som att man gick in för det lite mer när man va yngre. Nej ingen fest ikväll, blev taco-kväll hos Becka istället. Fest blir det på lördag däremot, jag laddar redan nu!

Fast nu ska jag sova.

puss

Kommentarer
Postat av: Erm

haha true true.. Man borde göra en singelmiddag och bara bjuda in ett par sen snacka massa om singellivet och friheten för att sedan gå över till det enda paret med en massa frågor om hur de pallar att hålla sig till samma person :D

2008-05-01 @ 12:19:25
Postat av: Ida

Ser fram emot o se dig på festen imorrn. Vi ska röja!!:)

2008-05-02 @ 18:31:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0