I've had a little bit too much..



Åter igen måste jag be om ursäkt för dålig uppdatering. Det börjar bli tjatigt, jag är en dålig bloggerska helt enkelt. Jag kan iaf erkänna det.

Hmm ska försöka återskapa lördagen i ord här. Eftersom the big party skulle starta vid 18 med middag och grejer så va man i princip tvungen att ligga ett bra steg före så jag, Becka och Linn började pimpla vin redan vid halv 4. Jag va tydligen törstig och hällde i mig en hel flaska på ganska kort tid. Resultatet blev berusat så vi anlände till festen med en liten smygfylla som toppades och fylldes på med en välkomstdrink med äpplen i som smakade lök. Inte jättegott men dom va ju gratis, jag klippte två stycken. Sen åt vi middag, jättegod buffé med massa smarriga grejer. Sen blev det mingel och mera drickbart. Va riktigt trevligt!

Drog till Platens innan 23 och tog en gratis stämpel för att sen dra tillbaka till festen. Sprang där fram och tillbaka men avslutade självklart kvällen på Platens bland hur mycket folk som helst. Köpte en svingod shaker med hallonsmak, inte ofta man är lyxig på krogen men lördagen va ett undantag. Va så jävla rolig kväll. Träffade massa folk från skoltiden som man inte sett sen typ 1947. Det roligaste va ju att dom inte kände igen verken mig eller Becka. Så jävla kul, med tanke på att dom såg precis likadana ut. Nästan iaf, haha!

Drog hem precis när man skulle ställa tillbaka klockan till vintertid så man kom ändå hem ganska tidigt. Va lite snurrigt i skallen när jag kom hem och hes som fan va jag. Så blir det jämt när man ska försöka prata med folk på krogen, då skriker man sig ju helt hes. Aja, somnade jävligt gott. Drömde att jag hade ont i huvudet, vaknade upp och insåg att det inte bara va en dröm. Fy fan vilken huvudvärk jag fick på köpet då. Mitt huvud gjorde fan ont hela söndagen. Kunde inte ens skratta utan att det kändes som att nån slog mig i huvudet. Inte bra att blanda en massa olika alkohol, skulle hållt mig till enbart vin. Då blir jag nästan aldrig bakis. Efter lite mat och soffläge blev man iaf lite mer pigg.

Jaha snart har man tagit sig igenom en hel vecka och det är dax för helg igen. Så jävla gött! Vet bara inte än vad som händer. Men det lutar åt nån slags utgång imorrn iaf. Är ju halloween på lördag och det finns lite olika alternativ då men jag vet inte än, jag borde veeerkligen ta det lugnt. Egentligen.

Nähä nu ska jag fortsätta sura över det vidriga vädret. Det snöar liksom ute! Va fan är det om? Jag blir förbannad! Jag vill inte frysa, jag vill ha sommar och sol tack! Blä!

puss

Oh please behave!



Som alla säkert redan vet jobbar jag i en restaurang. Varje dag stöter man på ett antal olika typer av människor. Dom flesta är trevliga och tacksamma. Men sen finns det ju självklart en bråkdel som smällt i sig en citron innan som kommer till oss och äter, med andra ord rikigt sura människor. Nåt jag däremot inte varit med om är den riktigt elaka och nästan opassande otrevliga bråkdelen av gäster.

Well, häromdagen fick jag minsanna höra ett och annat när jag stod i kassan på jobbet och försökte vara alla till lags samtidigt som jag bjöd på mitt charmigaste leende. Detta gick dock inte hem hos alla. Okej, jag blir inte särskilt ledsen eller arg för minsta lilla negativa kommentar men denna torsdag va folk extrema. Ska inte skriva nån novell med tusentals exempel men ett kan jag dela med mig av. Jag råkade klanta mig lite genom att dra för mycket pengar från en karl(jävels) kort. Detta va ju självklart inte meningen och jag löste det hela med att be om ursäkt 47 gånger och sen ge honom pengarna jag råkat dra av från hans kort i kontanter. Anyway, det va inte godkänt som ursäkt enligt honom och jag va enligt honom "så jävla dum i huvudet" osv, osv. Strax därefter kom dom, en efter en. Sånna där elaka gäster som bara måste trycka ner en.

Jag blir alltid lika chockad varje gång folk är sådär. Mest för att jag jämför deras beteende och attityd mot mig som personal med hur jag själv beter mig när jag själv är kund eller gäst. Visst, man kan klaga och ha synpunkter men inte fan kallar man nån dum i huvudet för det!? Nej det där är typiskt folk som aldrig satt sin fot i restaurangbranschen. Om nån frågar mig så tycker jag att ALLA nån gång under sin livstid borde prova på det yrket nån gång i sina liv. Just för att kunna skaffa sig förståelse för oss som sliter och gör allt vi kan för att våra gäster jag trivas och vilja komma tillbaka. Menar iofs inte bara i restaurangbranschen utan alla yrken som handlar om service och kundkontakt. Jag har kommit på mig själv att vara nästan överdrivet trevlig mot personalen när jag handlar nånstans. Bara för att jag är medveten om exakt hur dom vill bli bemötta.

Min poäng i detta svammel är iaf att jag tappar nästan respekten för vissa vuxna människor som tror att dom kan kläcka ur sig vad som helst och behandla en som att man är längst ner på skalan. Förstår inte varför, man är bara människa och då är det väl ändå tillåtet att göra fel. Inte är man väl dum i huvudet för det!? Nej, folk borde tänka innan dom pratar ibland.

Sådär, nu ska jag sluta avreagera mig och försöka sova istället. Blev en lugn fredag förstår ni, är såå sjukt trött. Måste ladda inför imorrn, då har brorsan och hans polare gemensam födelsedagsfest på Lorient. Det blir middag och förhoppningsvis massa drinkar och mingel. Det kommer ungefär 140 pers, antar att det blev trevligt. Hörde dessutom rykten om att nästan 90% av alla är män! Mycket intressant fest, haha! ;)

Har köpt superfin klänning och är så jävla laddad! Uppdatering om lördagen kan jag garantera!

Nu ska jag sova, puss

Carpe fucking diem



Måndagar brukar i vanliga fall vara en såndär typisk gnälldag. Med undantag för en och annan, bland annat just denna. Fy fan vilken bra dag det har varit. Kom till jobbet i vanlig ordning och för en gång skull va ingen sjuk, då kom min chef på idén att låta mig prova på att jobba en dag på sjukhuset i Norrköping. Jag har tidigare sagt att det skulle vara kul att se hur dom jobbar i deras restaurang och se om man kan lära sig nåt nytt eller få nya idéer. Men oftast behövs man ju här på hemmaplan eftersom det oftast saknas folk. Bla,bla,bla idag passade det iaf perfekt. Så jag har spenderat en arbetsdag i Norrköping, det va riktigt kul måste jag säga. Lite annorlunda men ändå vissa likheter med hur vi sköter vår restaurang. Träffade en massa trevligt nytt folk oxå. Imorrn är jag tillbaka på mitt egna jobb och det känns rätt skönt men det va kul att komma iväg och bara prova på nåt nytt för en dag.

Kom hem halv 5 och drog iväg på en powerwalk. Efter det satte jag igång en storstädning som verkligen behövdes. Har även tvättat lite. Oj snacka om att få x-antal saker gjorda på en hel dag. Sånt gillar jag, när man lyckas fånga dagen deluxe.

Jisses vad jag tjötar om massa ointressanta och extremt vardagliga saker nu känner jag. Men nån gång måste man ju få smyga in ett och annat tråk-inlägg oxå, eller hur!? ;)

Kan lika gärna fortsätta mitt svammel med en resumé av helgen. Hmm, fredagen sov jag i princip bort totalt. Nejdå, så illa va det väl inte men det va länge sen jag tog det såå lugnt en fredag, blev TV:n istället för Platens för ovanlighetens skull. Lördagen bjöd på födelsedagsmiddag med en massa goda drinkar och utgång. Hade riktigt kul men vaknade upp med lindrig huvudvärk på söndagen. Fel dag att vara bakis på helt klart med tanke på att det va sol heeela dagen och där låg man inomhus i soffläge och fick inte allt för mycket gjort. Men det är väl så en söndag ska vara, egentligen.

Nej nu ska jag hoppa in i duschen.

puss

My cup of tea



Är just nu reklam mitt i det nya programmet på kanal 5, "Världens härligaste män". Jaa ni hör ju själva, det är ju som gjort för att JAG ska sitta klistrad vid TV:n och självklart gör jag det. Så jäkla klockrent program. Handlar bokstavligen om härliga, sexiga, trevliga och allmänt intressanta män. Detta ska följas slaviskt.

Synd bara att inte jag fick äran att vara programledare! Jisses, jag skulle spinna som en katt konstant.

Oj nu är det slut på reklamen, men va så säkra på att detta kommer analyseras in i minsta detalj.

puss

My favourite stuff




Surfade runt lite i bloggvärlden och upptäckte att det visst va populärt att fylla i just denna lista och jag vill ju inte vara sämre, so here we go!

KLÄDER
Skor: Pumps, stövlar, högklackat..osv
Sneakers:  Jag pysslar inte med sånt
Jeans: Nja hellre kjol
T-shirt: Äger bara några få i tråkiga basfärger
Underkläder: Hipsters i spets

ACCESSOARER
Väska: Friis & Company
Plånbok: Min Louis Vuitton (som tyvärr är trasig)
Solglasögon: Pinsamt billiga från Cubus
Klocka: Har faktiskt ingen, det förklarar varför jag aldrig håller tiden

TEKNIK
Tv: Jaa ingen platt jävel iaf, fast jag borde skaffa en
Stereo: Den står i förrådet, musiken kommer från min dator istället
Mobiltelefon: Sony Ericsson W580i
Mp3: Mobilen
Dator: Packard Bell laptop

BADRUM
Tandkräm: Pepsodent
Tvål: Palmolive
Parfym: DKNY be delicious
Shampo & Balsam: Sunsilk
Hudkräm: Coconut body butter
Vitamin: C vitaminer
Huvudvärkstablett: Iprén

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Ramlösa blåbär
Vin: Helst vitt
Bröd: Pågen "Javisst" och WASA sportknäckebröd
Choklad: Marabou mjölkchoklad med nonstop
Glass: Nogger

HEMMA
Säng: 120 från IKEA
Lakan: Vita
Espressomaskin: Har ingen, håller mig till vanligt kaffe från min kaffebryggare
Kylskåp: Electrolux

MEDIA
Magasin: ELLE
Tv: Desperate Housewives, Sex and the city och Scrubs
Dagstidning: Aftonbladets KLICK (räknas den?)
Sajt: youtube

FÄRDMEDEL
Bil: Nej ingen sån lyx
Taxibolag: Åker sällan taxi
Cykel: Har ingen, efter att ha fått två cyklar stulna lägger jag ner detta och GÅR istället

ÖVRIGT
Frisörsalong: Behöver ingen när jag har två frisörer i min vänskapskrets
Bank: Swedbank (vem fan vill veta det?..haha)

Det var allt, bara en massa ointressanta saker som ingen vill veta men va fan, kom igen och gör listan ni med! :)

puss

RSS 2.0