Oh happy day!



Åh jag är såå glad! Vi kollade ju på en lägenhet i onsdags och den visade sig va jättefin så vi tackade JA! :) Dessutom sa min hyresvärd att det finns en person som är intresserad av min lägenhet så får vi loss den fort kan det nog bli flytt snart, hon som bor i lägenheten vi vill ha ska flytta redan i slutet av oktober så jag hoppas hoppas HOPPAS vi kanske kan flytta in till första november!? Med lite tur så kanske! :) Ihhh har så mycket planer i huvudet nu vad det gäller inredning, lägenheten va väl kanske inte i finaste laget när det gällde tapeter osv men bara man får upp nya tapeter och fina möbler, tavlor tror jag det kan bli riktigt mysigt där. Den ligger på nionde våningen så det va en skaplig utsikt från balkongen, kan nog ha koll på hela stan därifrån!

Förövrigt är det skönt att det äntligen är helg, har varit en tröttsam vecka på jobbet med tidiga mornar och mycket slit och släp. Det har varit likadant för M så imorse hade vi världens bästa morgon. Sov oanständigt länge sen blev det lyxig lördagsfrukost med massa mys i soffan. Älskar när man har tid på sig och verkligen kan njuta av morgonstunden. Hellre det än att slänga i sig en macka och hälla i sig kaffet samtidigt som man klär på sig OCH borstar tänderna, usch! Hatar att stressa. Nae denna lördag började riktigt bra.

Sen blev det en tur till Ikea med Susse och Sara som precis tagit körkort, gick finfint för henne att köra i rusningstrafiken, bra jobbat! Blev en liten kik i affärerna men herregud vad folk det va. Det orkar man inte länge. Nu kom jag precis hem här och ska snart göra mig iordning, det blir tjejmiddag hos Susse ikväll med kyckling enchiladas och vin, mums!

Hoppas ni får en bra lördag!

puss



Manlig minnesförlust?



Jag och Bella diskuterade det här med mäns förmåga att ständigt glömma saker och ting. Det spelar ingen roll hur många gånger man talar om vissa saker för dom. Det går ändå in genom ena örat och ut genom det andra, eller så kanske det inte går in alls!?

Naturligtvis började denna diskussion med att vi kom fram till att våra kära pojkvänner var ungefär lika bra (läs sämst) på att komma ihåg saker. Ett mycket bra exempel är när dom på kvällen frågar vad man ska göra dagen efter. Då svarar man självklart med ett fullspäckat schema och får tillbaka en bekräftelse på att dom faktiskt lyssnade. Desvärre vänder det hela sen dagen efter, för då får man frågan när dagen är slut "Vad har du gjort idag då älskling?" och med en större suck rabblar man upp det igen, avslutar med en pik i form av meningen "men det har jag ju redan sagt, igår!" och får det välanvända svaret "Aaa juste!". Jisses jag blir tokig på DET svaret! "Aaa juste!".

Okej, man kanske inte kan förvänta sig att dom ska hålla reda på minsta lilla sekund av ens dag. Jag menar, jag straffar inte M om han inte håller reda på hur många koppar kaffe jag druckit under dagen eller nåt annat onödigt vetande. Det som är irriterande är ju att dom faktiskt frågar och låter intresserade av vad man ska göra precis som när man själv frågar dom men sen är svaret man ger dom som bortblåst. Jag däremot, måste erkänna att jag kommer ihåg precis allt M talar om för mig. Även saker han berättade om för mer än en vecka sen kommer jag klart och tydligt ihåg. Frågan är om män har sämre minne? Eller så är den stora skillnaden att vi kvinnor har förmågan att kunna gå tillbaka i hjärnarkivet och ställa följdfrågor till vad dom berättat tidigare, exempelvis "Gick det där mötet bra som du hade i måndags?" eller "Hade du trevligt när ni va ute och käkade med jobbet förra fredagen?" osv. Nåt som män tydligen inte kan.

Bella sa en smart sak som är till våran fördel och verkligen till männens nackdel. När man har bra minne och minns allt som folk talar om för en blir det desto svårare att gå på lögner, vilket är bra. Har man däremot sämre minne och glömmer det enklaste som t.ex vilken färg man tog på underkläderna imorse så blir man ju automatiskt lättlurad. Det går ju att borra in vad som helst i deras huvuden. "Joo men du har visst lånat femtusen av mig!".."Aaa juste!", haha! Nej man kanske inte ska utnyttja det på ett elakt sätt men det jag ville komma fram till var det som Bella sa att det är inte så lätt att lura oss kvinnor, med tanke på att vi minns allt och lite till. Okej jag ska naturligtvis inte dra alla män över en kam. Jag och Bella tyckte bara att det va komiskt att våra män hade lika dåliga minnen och svarade oss med precis samma replik, så vi bestämde att dom två fick räcka för att slå ut en statistik på att våran analys stämmer.

Fast efter att vi såg denna reklam (se nedan) bestämde vi oss verkligen för att våran analys stämde. Det va liksom den avgörande bekräftelsen. Lägg märke till att våran "favorit"-replik är med på många hörn.



Sjukt roligt! Nej nu ska jag sluta analysera, iaf för ikväll. Ska hoppa in i duschen och sen blir det att mysa ner sig i soffan framför idol. Ska fråga M om han kommer ihåg vad som börjar på TV4 klockan åtta, jag återkommer med svaret!

puss

It´s story time



Jaa man skulle väl kunna kalla det för story time nu när jag lite kortfattat ska försöka återberätta det senaste ehh..halvåret!? Med tanke på hur mycket som har hänt måste jag nästan försöka fatta mig kort, annars är risken stor att detta inlägg förvandlas till en novell i typ tre delar.

Nu ska vi se..

Hmm om jag går tillbaka till mitt senaste inlägg, alltså inte det när jag kläcker nyheten att jag är tillbaka i bloggträsket utan det innan. Jaa det skrevs ju tydligen strax efter nyår, eller till och med precis dagen efter. Av inlägget att döma hade jag vaknat upp efter en trevlig men ganska kort nyårskväll, därefter gnatar jag på om att jag inte känner mig som tjugo längre, fortsätter att dela med mig av mitt sug efter kaffe och en dusch samt kläcker nyheten om att jag och M precis haft "snacket" och bestämt oss för att vi skulle bli ett. Avslutar det hela genom att predika om hur bra jag tror att året 2009 kommer bli.

NU sitter jag här, ett antal månader efter och kan inget annat säga än att jag för en gång skull hade rätt. Jamen nu är det ju såhär att jag och mannen i mitt liv, M <3 vi är inte bara ett utan vi har även lyckats bli sambo och som pricken över bokstaven I, den 7/7 förlovade vi oss! :) Jag har nog aldrig varit såhär kär och lycklig i hela mitt liv. Han är verkligen världens finaste, kan inte kännas mer rätt än såhär <3

Just nu letar vi efter en större lya bara och på onsdag är det faktiskt visning på en lägenhet i samma hus som vi bor i nu. Fast sju våningar ovanför. Hoppas på att den är bra, vore ju smidigt att flytta inom samma hus men är den inte bra är det bara att leta vidare, det ordnar sig alltid. Mitt enda krav är att helst hitta en lägenhet här i Tannefors. Just nu bor vi ju så perfekt. Nära till stan, lagom långt till jobbet, gångavstånd till gymmet och bäst av allt, tre minuters gångväg till Bella som äntligen landat på hemmaplan (för några månader sen). Helt lovely är det.
Önskar nu bara att Erm flyttar hemåt men det verkar som att det dröjer med tanke på att hon fått jobberbjudande utomlands. Kommer sakna henne MASSOR om hon får det men oj vad glad och stolt jag ändå kommer bli för hennes skull. Go Erm! :)

Nästa punkt. Jag jobbar kvar bland grytor, kastruller och hungriga läkare på sjukhusets restaurang. Dock kan man säga att jag jobbat upp mig en aning. Gruppledare och heltidsantälld lyckades jag bli inom loppet av ungefär två veckor. Inte illa!

Förövrigt har jag lagt ner med mina powerwalks och köpt ett årskort på Friskis & Svettis. Så dit går jag och Bella några gånger i veckan och svettas i gymmet, hoppar runt på roliga pass eller varvar ner med underbar yoga. Lätt ett av mina bästa köp det där årskortet alltså! :)

Sådär, nu tror jag att jag fått med det mesta. Jaa förutom alla smådetaljer men herregud, inte kan jag väl knappa ner exakt hur många koppar kaffe jag druckit under alla dessa månader eller hur många skor jag har utökat min samling med!? Nej nu har ni all viktig info ni behöver för att kunna hänga med i mina framtida uppdateringar här i noggerbloggen.

puss

Back in the game



Oj kära dagbok, (läs blogg) det va så länge sen jag slog mig ner här och delade med mig av mina tankar att jag knappt minns hur man gör. Hade nästan glömt bort att jag faktiskt har en blogg. Mitt egna skrivande tog jag en extremt lång paus ifrån men under denna långa period har jag fortfarande varit en trogen bloggläsare, jaa jag läser inte varenda blogg som existerar men jag har allt mina favoriter. Hur som helst, för några dagar sen kände jag att det nästan kliade i fingrarna. Jag fick verkligen lust att blogga. Så here we go again.

Lovar att iaf försöka hålla det vid liv. På tal om liv så har det ju självklart hänt en hel del i mitt. Om jag kallade det spännande sist jag aktivt bloggade är det nog inget mot vad det är just nu. Ojojoj, jag har mycket att uppdatera om. Det får dock bli en resumé av dom senaste månaderna vid ett senare tillfälle. Är ledig från jobbet idag och planerar att spendera så lite tid som möjligt vid datorn.

Men var så säker, uppdatering kommer! Då ska ni få höra "the story".

puss

RSS 2.0