Äntligen fredag!

image230

Länge sen man bjöd på en uppdatering. Kan bero på att det enda man styr med numera är typ att jobba. Inget kul alls i värmen men om två veckor kan jag glassa hur mycket jag vill, åh jag räknar ner!

Sommarvärmen har garanterat kommit iaf. Det är sinnessjukt varmt i solen. Hur skönt som helst! Dessutom gick den här veckan jättefort så nu är det visst redan helg. Ikväll blir det antagligen nåt drickbart vid stångån. Är hamnfest där ikväll, vilket mest innebär jävligt billiga öltält och en massa folk. Alltid trevligt! Imorrn bär det av till norrköping, ska ta en utgång där istället för omväxlings skull. Kan va kul att se nåt annat än den här stan.

Med andra ord blir det mycket party i helgen! :)

Ledsen att jag inte är så långvarig och skriver ett roligare inlägg men jag ska fixa iordning mig för kvällen nu och ta mig ut i kvällsolen! När det är fint väder bör man inte spendera allt för mycket tid inomhus framför datorn.

Ha en bra fredag!

puss

Den biologiska klockan

image228

Häromdagen när jag satt och åt frukost på jobbet råkade jag bläddra i fel tidning. Slår upp sidan med nyblivna föräldrar som fotats tillsammans med sina små knyten. Kollar snabbt igenom bilderna för att se om det är nån man känner igen och får syn på nåt riktigt ångestframkallande.

Ser en som gick på samma skola som jag i gymnasiet. Hon väntade sitt första barn när vi tog studenten. På bilden i tidningen sitter människan med TRE ungar! Dessutom har hon och hennes karl samma efternamn. Hur i helvet kan man hinna med att gifta sig och skaffa tre barn när man är 23 undrar jag? Jaa tydligen är det ju möjligt men jisses vad bråttom man måste ha då alltså! Hur som helst så tänkte jag en stund på det där. Människan är lika gammal som jag och har redan lyckats skaffa allt man "behöver". Närvars men man själv har ju inte ens lyckats bli seriös med nån karl än och det är väl ändå en bra början om man ska lyckas med giftemål, tre barn, hus och hela paketet!? Iaf så kände jag mig helst plöstligt stressad och min biologiska klocka började ticka så pass högt att alla säkert hörde.

Fast jag tystade ner klockhelvetet genom att även tänka på fördelarna med att inte ha för bråttom med det riktiga vuxenlivet. Finns ju så mycket man inte kan göra och vill hinna göra innan man lägger ner sitt "glammiga" liv och går över till familjelivet. Jag menar, när man väl har skaffat sig en familj så är man ju låst. Än så länge är man faktiskt så pass egoistisk att man inte är mogen för att placera sig själv i andra hand. Det växer väl fram med åldern antar jag. När man slutat shoppa skor för halva lönen, lagt ner Platens på fredagar, förstår vad ordet spara innebär, lär sig använda sitt kök och i och med det slutar använda ugnen som förvaringsutrymme (bra lösning om man har ont om plats måste jag bara tillägga) samt när man förstått att det inte får plats mer kläder i garderoben. DÅ kanske man är mogen för att föröka sig.

Tyvärr är jag som sagt inte där än. Fast egentligen är jag glad för det. Det är bara ibland vid enstaka tillfällen som den där biologiska klockan hoppar igång. Då får man ångest i ungefär en kvart sen kommer man på att man faktiskt lever ett jävligt underhållande liv ändå och att man nog tänkt leva så några år till. Då slutar det ticka.

Nu ska jag ut i solen en sväng.

puss

Get your popcorn people!

image227

Jag bor i ett höghus med ungefär 40 lägenheter. Folk rör sig ständigt i trappan och står folk och pratar i trapphuset så hör man ju varje ord tydligt som bara den. Idag blev det dessutom riktig underhållning.

Min granne till höger här visar sig sällan. Visste knappt att killen som bodde där tidigare hade lämnat över till nån ny förrän namnet på dörren ändrades. Men nån människa har jag knappt sett till. Ingen big deal dock. Men iaf, hade precis lagt mig i soffläge och skulle kolla film när man plötsligt hör hur grannens dörr flyger upp och ett eko av arga röster härjar i trapphuset. Nyfiken som jag är måste jag ju självklart smyga fram och kika vad dom styr med (jaa, jag är precis som en såndär nyfiken tant som inte missar en enda detalj). Där står min osynliga granne och tjafsar med en karl. Dom härjar så dant att man knappt hör vad som sägs men jag uppfattar en mängd fula ord och häftiga rörelser som visar tydlig irritation. Plöstligt går karln tillbaka in i lägenheten och jag antar att dom tjafsar vidare där inne. Eller rättare sagt, jag HÖR att deras bråk fortsätter. Är tydligen tunna väggar här alltså. Bättre än att det ekar i trapphuset iofs. Trodde nästan att jag äntligen skulle kunna kolla på min film. Men tydligen inte för inom kort hör jag att nån rusar ut, igen! Åter igen blir det tjafs i dörröppningen. Efter några minuter går dom in igen, fortsätter tjafsa. När dörren öppnas en tredje gång tänker jag att, nu får dom fan ge sig! Men då hör jag hur nån rusar nerför trappan. Va tydligen killen som drog för ända från min soffa hör jag hur min granne står kvar och härjar rakt ut i trapphuset. Ropar att killen ska komma tillbaka och att han är omogen och avslutningsvis att han kan dra åt helvete, haha! Jag kunde inte låta bli att skratta åt det hela. Är som sagt typ första gången jag överhuvudtaget ser min granne. Bra intryck man fick då, inte!

Funderar på att starta ett bråk med N och sen ta hela diskussionen med honom i trapphuset. Samt smälla i dörren tre eller fyra gånger. Naeh man ska inte vara likadan tillbaka. Får hoppas på att dom blir sams istället. Måste dock erkänna att det va lite underhållande med. Fast det är ju bara för att jag är så patetiskt nyfiken! :)

Jaha och så va helgen redan förbi. Förstår inte hur det alltid kan gå så jäkla snabbt. Det är inte ens kul.

Dåligt väder är det med, blä!

puss

No air



Åh har lyssnat sönder denna låt fullständigt! Tröttnar inte på den alltså, så jäkla fin låt! Tråkigt nog lyckades jag självklart få tag i nån dålig version där ljudet typ ligger efter eller nåt. Aja, det får duga! Annars är det bara att blunda och lyssna!

Nu ska jag sova, bloggar nog mer imorrn!

puss

Analysera mera!

image226

Okej, here we go again! Jag ska tvinga er att ta er igenom ännu ett tjatigt inlägg om det manliga släktet. Man kan tycka att det är tröttsamt men erkänn att ni tycker att det är liiite smått intressant med?

Idag läste jag och Becka i Cosmopolitan (jag vet att det låter både klyschigt och lite smått fjortis) Det va det iofs med men rubrikerna på omslaget lät minst sagt intressanta så vi var tvungna att läsa alla dessa artiklar. Rubrikerna lät ungefär såhär: "Han säger det ena men menar det andra", "Vad du absolut inte bör fråga en man", "Vad pratar män om när vi inte hör?".

Med andra ord bara frågor som vi analyserat och diskuterat ett flertal gånger. Fast iofs, det där med att män oftast säger en sak men menar en annan är ju då inte så mycket att diskutera längre. Har kommit fram till att det ligger i deras natur. Dom frågar om man själv är hungrig för att dom egentligen vill att man ska laga mat åt dom. När dom innan sängdax undrar om man är trött är det enbart för att ta reda på om man har orken att ligga med dom. Inte sant!?

Däremot har jag alltid varit nyfiken på vad män pratar om när vi inte hör! Jisses vad svårt alltså. Jag tror inte dom är som oss tjejer direkt. Vi delar ju all information med varandra, är få saker man inte avslöjar. När det handlar om män lär det ju vara olika från man till man. Jag kan ta en killkompis som exempel. Han påstår att han pratar med olika kompisar beroende på ämne. En kompis pratar han bara känslor och romantik med, en annan bara om datorer och annat tråkigt, en tredje får bara höra om hans kläder och skor. Sex däremot, pratar han om med alla. Inte helt oväntat dock. Egentligen tror jag att män snackar mer än vad vi vill tro. Jag menar, alla behöver ju prata av sig då och då. Tror dock inte att män som pratar om mycket med varandra skulle erkänna det för oss. Inte män man är tillsammans med iaf. Skillnad är det när det handlar om killkompisar. Dom är tvingade att avslöja all hemlig information om hur män egentligen funkar.

Vad bör man absolut inte fråga om då? Överst på listan är väl frågor som man inte vill ha ärliga svar på. Som när du frågar en man om kläderna man valt sitter bra eller om du ser stor eller konstig ut i dom. Då vill man ju bara höra att det ser kalasbra ut och man har aldrig varit finare och bla, bla, bla. Oftast svarar dom det man vill höra men sen finns det ju vissa män som är ärliga. Det slutar inte alltid bra. Just därför bör man inte fråga sin pojkvän om sånt, bättre att fråga en kompis. Fler exempel som stod med i artikeln och som antagligen stämmer är frågor som handlar om kläder och skor. Vad ska en man svara på frågan om vilka skor som passar till den eller den klänningen. Åter igen är det bättre att fråga en kompis. Nåt mer man helst inte bör fråga en man om är hur snygg han tycker att man är på en skala från 1 till 10. Svarar han 9 kommer man undra va fan man inte är en 10:a för och svarar han nån siffra under 9..jaa, då blir det ett jäkla liv. Bättre att fråga saker som klingar bra i deras öron och som inte kräver så mycket eftertanke från deras sida. Exempelvis "Är du hungrig?" eller "Ska vi ligga?". Sånna frågor får man garanterat svar på. Möjligtvis i både ord och handling..!

Nähä nu är det slut med analyser för idag. Ska snart hoppa in i duschen och göra mig iordning för utgång. Kan iofs tänka mig att vi hinner med en och annan analys av det manliga släktet mellan drinkarna.

Ha en bra fredag!

puss

Riktiga män

image225

Som ni alla vet pratas det oftast om alla dessa män när jag hänger med mina kompisar. Inte för att nån av oss egentligen lyckats hitta den perfekta än, eller vissa av oss kanske har det men självklart ska det ju alltid vara en massa käppar i hjulen som man måste ta sig förbi först. Jaa det är ju alla dessa käppar vi pratar om, oftast. Sen finns det vissa av oss som ännu inte hittat honom. Sånna "problem" måste oxå pratas om såklart. För det är ju inte alltid lätt det där med karlar, kärlek och grejer. Hmm, jag fattar bara inte vart alla riktiga män håller hus? Vart är dom problemfria hunkarna? Dom snygga men snälla karlarna? Jaa vart i helvete är dom liksom? Vi har självklart pratat och diskuterat omkring det med men inte kommit fram till nåt direkt svar.

Jakten på en riktig man pågår i princip ständigt. Snacket om män härjar hela tiden. Spanandet på männen slutar liksom aldrig. Men om man nu är ute efter en riktig karl gäller det ju att hitta en med alla rätt. Vad är en RIKTIG man då? kanske nån undrar. Den frågan fick jag senast för några dagar sen. Svaret varierar antagligen beroende på vem som får frågan men enligt mig låter det ungefär såhär:

Riktiga män...
Gör saker tillsammans, sätter ihop möbler, kan lyssna utan att avbryta, är handlingskraftiga, menar det dom säger, deffar sina magrutor, tror på sig själva, döper sina penisar, frågar hur man själv mår, lånar ut sin jacka när man fryser, ber om ursäkt när dom gjort fel, förstår sig på Yin & Yang, förstår skillnaden mellan en ursäkt och en förklaring, tror inte på horoskop, fattar hur det fungerar och drar smarta slutsatser, gillar alla teknikens under, bryr sig om sitt utseende i lagom mängd, visar känslor, är nakna så fort dom är ensamma, förstår sig oftast inte på mensvärk, tycker om att laga mat om det slutar med sex, gillar att shoppa om det slutar med sex, kan tänka sig att kolla på romantiska filmer..om det slutar med sex...äh va fan! Riktiga män gillar, tycker och gör allt jag nyss räknade upp. Bara det som sagt slutar med sex..

Oj, jag skulle kunna fortsätta flera rader till men då skulle ju detta inlägg bli oändligt långt, orka!? Ohh well, det är väl iaf mitt svar i "korta" drag. Ta det med en nypa salt för jag va väl iofs inte helt och hållet seriös nu. Hur som helst kan man väl inte hitta nån med alla rätt men å andra sidan är man ju inte perfekt själv! Fast jag gillar ju dock när saker slutar med sex..! ;)

På tal om nåt annat så undrar jag varför den underbara värmen försvann idag, kom tillbaka omgående!!! Är iofs okej när man jobbar. Hoppas däremot att det är sommarvärme när jag har semester. Tänk om det regnar och har sig då!? Nae det är ju inte ens roligt alltså.

Nähä om man skulle kolla lite TV då innan man kryper ner i sängen. Är sjukt trött, sov dåligt som vanligt i natt. Så är det oftast i veckorna. Kan ibland inte komma till ro. Lite jobbigt men det blir nog bra till sist.

Aja, man har iaf överlevt måndagen. En dag närmre helgen. Jisses så positiv man kan vara då.

puss

Sol, balkongläge, oanständiga samtalsämnen och negerdunk

image224

Jisses vilka underbara dagar det har varit den här veckan alltså. Sol, varmt och allmänt härligt. Är fruktansvärt irriterande att man är inomhus halva dagarna på jobbet bara. Helgen har dock spenderats enbart utomhus.I fredags blev det grillkväll i det gröna med Becka, Emelie, Ida och Sanna. Vi satt på en filt i solen och grillade korv och pimplade drickbart. Fy fan, så gött det va. Fick värsta sommarkänslan. Det va ju verkligen sommarens första kväll. Efter grillningen blev det självklart utgång. Platens som vanligt. Riktigt trevlig fredagskväll!

Igår va det ju lördag och man vaknade ju upp till bästa vädret. Det va som upplags för balkongläge. Gick och köpte glass och sen hängde jag, Becka och Sanna på Beckas balkong precis heeela dagen! Ida kom förbi sen oxå. Blev ett jäkla härj och en massa kedjerökning. Balkongmusiken bestod av negerdunk från Sannas mobil. Satt där ute så länge att man nästan glömde bort och äta, med andra ord tills det blev mörkt. I och med det hann man ju med att spana på ett antal förbipasserande män. Shit man upptäcker så jäkla mycket mer heta män i den här stan så fort det blir varmt. Inget man klagar på direkt iofs! Aja, det blev en väldigt lugn lördag. Men fy fan alltså, stackars alla andra som antagligen oxå satt ute på sina balkonger i samma hus. Våra samtalsämnen och våran ljudnivå är inte alltid så blygsamma. Herregud, frågan är om folk tycker det är underhållande att höra när vi pratar män, sex, sprit..osv. Njaa, tveksamt alltså. Aja, det bjuder vi på!

Lika fint väder idag! Får se vad man ska hitta på denna söndag. Ska till att börja med städa. Så jävla jobbigt i den här värmen men jag måste verkligen. Får se till att gå ut i solen sen efteråt.

puss

Kulturkrock?

image223

Skapligt trött idag kan jag säga. Hade god lust att stanna kvar i sängen resten av dagen när jag slog upp ögonen. Risken för att bli rastlös är iofs ganska stor om man ägnar en heldag i sängen. Speciellt när man är själv, skulle vara en helt annan sak om jag hade en karljävel att leka med. Hoppsan nu kom jag helt plötsligt in på nåt helt annan ämne än vad jag hade tänkt från början. Inte meningen, bäst man håller sig till ämnet. Som mest handlar om the big birthday-party igår. Samt om vilken bra söndag det har varit.

Först måste jag jag bara nämna att Ida och Danne, hennes karl har världens jävla drömlägenhet. Fy fan så stilrent och snyggt det va, exakt så som man själv vill ha det. Nytt, fräscht och bara svart, vitt och mörkbrunt. Va som taget direkt ur IKEA-katalogen fast med dyrare möbler. Ohh well, vi va först på plats för en gång skull. Ida hade varit kreativ och gjort massa bål och plockmat. Inte helt fel med andra ord. Sen blev det som vanligt en massa paket som skulle öppnas och en jäkla massa folk man skulle hälsa på. Lägenheten fylldes rätt fort med ett antal pers. Dom flesta va trevliga och som jag sagt tidigare, det är alltid kul med nytt folk. Fast det va ju en och annan som va en klass för sig eller vad man säger. Under kvällens gång kom vi fram till att det kändes som nån slags kulturkrock i hela vardagsrummet. Jag menar, vi i vårat gäng är verkligen oss själva allihopa. Vi har dessutom olika personligheter, klädstilar..osv. Men på andra sidan av rummet satt det människor som va typ allt vi inte är. Sånna som ser ut som att dom ska gå sönder, bli skrynkliga eller i allmänhet bara känns som att dom är en del av inredningen. Ska absolut inte dra alla över en kant men det fanns några stycken. Dom va lite fina i kanten eller vad man ska säga. Nu låter jag fördomsfull men faktum va ju att ingen av dom pratade med några andra än folk i sin egna "krets". Vi tjöt iofs inte för det eftersom vi hade grymt kul ändå! :)

När vi alla hade pimplat i oss våran bål och resten av det drickbara gick vi ner till stan. Det blev Platens för "omväxlings" skull. Fast där va det mest folktomt och inget vidare kul så det blev inte långvarigt. Nej Platens på en lördag är sällan kul alltså. Men det va rätt gött och komma hem tidigt. Drack ett glas blåbärsoppa eftersom jag inte hade ätit på hela dagen (nej jag hann aldrig det sen), borstade tänderna och somnade på en sekund.

Idag har det ju seriöst varit BÄSTA vädret. Massa sol och värme. Har verkligen varit ute hela dagen oxå och tagit vara på denna underbara dag. Först satt jag, Becka, Emelie och Sanna ute och åt bakfyllekäk i solen vid Stångebro, så jävla gött! Sen blev det en filt i gräset med glass, bra musik, kedjerökning och skitsnack. Klockren söndag med andra ord. Förflyttade oss sen upp till Beckas balkong sen och hängde där, käkade lite mer. Man blir ju typ aldrig mätt på söndagar, haha! Kom hem nyss och nu känner man av att man varit ute ett antal timmar, är fan helt kall. Blir nog att ta en dusch, sen kan jag garantera att det blir soffläge och en BECK-film!

Imorrn är det tydligen måndag, igen! Faa aaan!

puss

Casual friday

image222

Äntligen helg då! Va iofs skönt med en ledig dag mitt i veckan men herregud så onödigt det kändes att jobba på fredagen. Annat va det när man gick i skolan. Va man ledig en torsdag blev ju fredagen självklart en klämdag med ledighet. Men nu när man är vuxen och jobbar så är det inte riktigt så. Tyvärr. Aja, det va ganska lugnt på jobbet och inte så mycket att göra så man överlevde ju.

Efter jobbet blev det en rätt lugn fredag. Låg väl i luften att man skulle gå ut men sen hoppade vi över det. Så är ju Emelie och Sanna hemma från Norge så alla vi hängde hos Becka. Käkade exotic snacks, kollade på Indiana Jones och jaaa det är klart att vi snackade om män oxå. Vad trodde ni? ;)

Imorrn är det födelsedagsfest hos Ida så stora delar av kvällen igår ägnades även åt att diskutera vad man ska ha på sig, vilka skor man ska ha..osv. Det kommer nämligen massor av folk till den här festen. Dessutom är det mest folk man aldrig träffat så det ska bli mycket intressant och jävligt kul. Är ju alltid roligt att träffa nytt folk. Ska dit ganska tidigt och senare blir det självklart utgång! Är totalt laddad! Fast det är klart, jag vet ännu inte vad det blir för kläder. Måste ge mig in i garderoben och välja ut nåt fabulous. Kan nästan lova er att det blir klänning iaf! Hmm, skor har jag ju så det räcker och blir över så det blir antagligen oxå svårt att välja. Jaha, här kommer jag med mina i-landsproblem. Som vanligt!

Nähä om man skulle ta tag i den här dagen. Har typ bara klivit upp och bytt från säng-läge till soff-läge. Har legat och kollat på don´t stop the music på MTV och hällt i mig massa kaffe. Tror det är dax att hoppa in i duschen snart. Äta måste man ju göra oxå, annars kan det gå illa ikväll.

Hur som helst så har jag inte tid att sitta här och tjata längre. Men ni får ha en kanonbra lördag! Får hoppas jag inte dröjer så länge med att uppdatera helgen här sen!

puss

RSS 2.0