Nedräkning

Jaha då va det bara några timmar kvar på det här året. Känns lite konstigt, 2007 har gått så fruktansvärt fort. Men när man tänker tillbaka på det har man ändå hunnit ett och annat. Kan nog till och med säga att det va ett bra år.

Hoppas att 2008 blir lika bra.

GOTT NYTT ÅR på er alla!

puss

image110



Illamående

image109

Usch, har storstädat halva förmiddan. Kreativ som jag är. Belönade mig själv med att inta soffläge med kaffe och ballerinakex. Fy fan så farligt goda dom är, råkade trycka i mig nästan ett halvt rör.

Nu mår jag illa.

Jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig när jag firar in det nya året. The search for the perfect dress går inget vidare. Snart lägger jag ner detta och har på mig min mjukisdress.

Igår va det fabulous friday som startade med en lång dag på jobbet. Fast det va rätt lugnt, inte så mycket att göra, va bara klockan som gick så förbannat långsamt. Kvällen bjöd på nykter utgång. Den så kallade förfesten bestod av att vi kollade på Sjätte sinnet , tror jag har sett den typ fyra gånger men den är faktiskt fortfarande bra. Aja sen blev det Platens, satt och glodde på folk och snackade skit typ. Kom fram till att det tyvärr inte är lika kul på Platens nu som det va förr. Eftersom man numera ger upp och går hem redan runt halv två. Vad hände med att stanna till tre, när dom tänder lamporna och nästan ber oss att gå hem!?

Aja, det är visst lördag idag. Vet inte än vad kvällen har att erbjuda. Men den kanske kanske kanske  blir trevlig. Hmm hoppas på det, annars blir jag nog lite ledsen i ögat faktiskt.

Vi får se helt enkelt.

puss

Ett besök på mellandagsrean

Idag blev det shopping vill jag lova. Sprang ner på stan efter jobbet och inhandlade diverse nödvändigheter. Två par skor t.ex. Oj va jag behövde dom!? Sen blev det massa smink och kläder. Hade iofs ett presentkort som kunde användas så det sved väl inte lika mycket på kontot som det kunde ha gjort. Iaf, meningen va att jag skulle köpa en klänning till nyår. Köpte ungefär allt utom det. Dåligt av mig men det kan bli en till vända på stan imorrn! ;)

Jag får alltid dåligt samvete när jag har shoppat loss. Det spelar ingen roll vad jag har köpt eller vad det kostade. Det dåliga samvetet kryper minsann ändå på av nån konstig anledning. Är säkert för att jag innerst inne vet att jag borde spara mina pengar istället, måste lära mig att spara!! usch, jag gillar inte ordet spara.

Dessutom, varje gång man ska springa på mellandagsrean hittar man ju bara saker som det inte är REA på. För allt med röda prislappar på är antingen i fel storlek eller ful färg. Så vad gör man inte!?

Just det, när jag ändå skriver här kan jag ju lägga in en resumé av juldagen. Den blev rätt så rolig. Helt okej förfest fast den inte va så lång, blev stress till krogen i onödan. Trodde det skulle vara massa folk och oändligt långa köer men det visade sig att det va som en helt vanlig lördag. Med andra ord INGET folk innan 12 typ. Såå det va ju bara att gilla läget och inta baren. Köpte lakrits-shot som värmde gott, har inte druckit det på hur länge som helst. Sen blev det cider och en massa mingel, som vanligt. Va tyvärr inte alls så mycket folk som man trodde det skulle vara, mycket konstigt med tanke på vilken folkmassa det brukar bli på just juldagen. Aja, kul hade vi iaf även om vissa visade sig från sin svinigaste sida. Shit P asså, gå och lägg dig!

Aja, nog om det. Har jobbat idag och det gick rätt så bra. Efter jobbet imorrn har jag en härlig långhelg framför mig, ska bli hur skönt som helst!

Sen är det inte många dagar eller för all del timmar kvar på år 2007. Shit känns konstigt, det här året har verkligen gått fort och då ställer man sig som vanligt frågan - Och vad har man gjort?

Jaaaa, antagligen supit och legat! hahaha ;)

puss

GOD JUL

Jaha då har man firat julafton. Förutom att jag fick jobba igår så blev det en lugn och mysig jul med bara mamma, pappa och brorsan. Vi firar nästan alltid med en massa släkt men ibland kan det vara skönt och va med bara familjen faktiskt.

Jobbade ju som sagt igår, fick även jobba över eftersom en blev sjuk så jag va fruktansvärt trött när jag blev hämtad efter jobbet. Fy fan, så trött som jag va igår har jag nog aldrig varit. Åt iaf julmat och det va gott, mammas hemmagjorda köttbullar är ju inte helt fel alltså! Hällde i mig massa julmust oxå sen va jag ju totalt död. Blev soffläge en stund, tog ett litet vil framför TV:n.

Sen hade man ju tydligen varit väldigt snäll i år verkade det som. Fick massa finfina julklappar. Fick bland annat ett skoställ (jaa jag behövde veeerkligen ett), nya bestick, en parfym, nya kuddar till soffan, presentkort på HM, en pajform och lite annat smått och gott! :)

Ikväll blir det fest deluxe. Ska hoppa in i duschen snart och sen ska jag göra mig fabulous. I kylen står det ett gäng iskalla rabarbercider och väntar, mums!

Imorrn mår man väl anatagligen som man förtjänar...

puss

image106
Fick en ny DKNY, tackarrr!

Män som viker ut sig

Jag har hittat en bok full med testosteron i högklass.

Boken "Guds gåva till kvinnan".

Att män ofta har en tendens att betrakta sig själva som en gudagåva till kvinnan är väl ingen hemlighet. I den här boken uttrycker dom det med vågade bilder där skjortorna är uppknäppta och sängkammarleendet bländar.

I Guds gåva till kvinnan finns dom bästa, roligaste och hetaste pinupbilderna på manliga kändisar från typ 80-talet. Här viker manliga sexsymboler som Dolph Lundgren och David Hasselhoff ut sig i övertygelsen om att de är störst, bäst och vackrast. Men även skådespelande män som Richard Gere och Robert Redford visar hud på några sidor i boken. Det är skillnad på att vara manlig sexsymbol och manlig skådis men en sak har dom alla gemensamt i den här boken. Dom vill alla med en bild tala om vilka alfahanar dom är. Jaa för det är precis vad dom är, alfahanar. Ni vet, sånna där karlar som är kvicktänkta, extremt självgoda, talangfyllda oftast lite halvt mansgrisiga, och har klättrat snabbt i karriären. Det är väl ungefär vad som står i ett lexikon om man slår upp ordet alfahanne!?

Anyway, klockren bok iaf! väldigt underhållande bilder på alla dessa tidlösa hunkar. Måste absolut läsas, eller det är väl iofs inte så mycket att läsa men spana på däremot.

image101

David Hasselhoff har fått äran att ta plats på omslaget, haha tyvärr är ju han inte het nånstans alltså!

Nu ska jag ner och hämta min tvätt. Sen ska jag faktiskt sova, ska ju tydligen jobba imorrn. Jaa jag kommer spendera mer än hälften av min julafton på jobbet. Sad but true.

puss

Onödigt kallt

Idag har vi julfestat lite. Druckit glögg, ätit pepparkakor och haft vilda diskussioner om alla dessa mansfolk (som vanligt). Försökte få i mig lite vin oxå med det tog emot. Har köpt samma vin för många gånger så nu tog det bara stopp. Aldrig mer det vinet, slutade med att jag gav bort det. Blev åter igen inte nån utgång och det va ganska skönt faktiskt.

Va länge sen jag va ute nu vilket inte gör nåt eftersom jag mer eller mindre bodde på krogen en period. Men på juldagen är det fan ingen som ska banga utgång! nej det är ju dagen då precis ALLA går ut. Då ska vi vingla ner på Platens med varsinn karatefylla kan jag lova! :)

Usch och fy fan va kallt det är ute föresten. Jag hatar när det är kallt i december men ingen snö, då känns det onödigt att det ska vara såhär kallt överhuvudtaget. Åh vad jag vill snabbspola alla dom här kalla månaderna och helt plötsligt bara hamna mitt i sommaren. Allt känns så mycket lättare då ju. Saknar att ligga vid stångån en hel dag och bara sola och snacka skit. Eller ta en kall på stora torget i kvällsolen, kolla på folk och röka halvt ihjäl sig. Är inte heller helt fel och sitta på Yngves med en kaffe och spana på män så ögonen nästan trillar av, äta glass i domkyrkoparken eller ta ett vil i trädgårdsföreningen på en filt. Naehhh jag vill ha sommar NU!

Jaha och nu är jag rastlös oxå. Kommer inte kunna sova än på ett tag. Får väl kolla på film eller nåt.

En ganska dålig lördag är det.

puss

image99

En cigg och en strawberry desire på bryggan vid stångån. Då är fan inte livet så hårt alltså.

(bilden är från i somras när man i princip bodde vid stångån på sin lediga tid)

Äntligen!

Jaaaaa, äntligen har jag tagit mig själv i kragen och fått mina julklappar fixade! sprang ner på stan efter jobbet och jag måste säga att jag är grym på just det här med julklappar. Älskar att köpa grejer till andra, weiiii :) lyckades hitta perfekta julklappar till alla på bara en timme. Det va bra gjort tycker jag! dessutom slipper jag trängas med alla julklappsköpande människor som får lön imorrn. Usch, då lär det väl krävas benskydd om man ska klara sig igenom en shoppingrunda levande.

Föresten, när jag kom innanför dörren nu snubblade jag över en saftig hög med julkort. Efter att ha gått igenom alla varma julhälsningar från höger och vänster slog det mig vilken otrevlig person JAG är. Jag har ju faktiskt inte skickat iväg ett enda julkort. Min plan va ju att köra den moderna metoden, med andra ord slänga iväg ett god-jul-och-gott-nytt-år-sms till alla jag känner sen på självaste julafton. Tydligen har dom flesta i min vänskapskrets varit liiite mer kreativa än så. Vissa har till och med skickat sånna där julkort som består av ett foto dom tagit själva på typ sina husdjur och familjer och grejer. Shit, hur har folk tid med sånt?

Ohh well, imorrn är det fredag. Blir nog ingen fest dock, den kommer sen på lördagen. Då är det julfest, IGEN! det är mycket nu asså..

Naeh nu ska jag inte sitta här och tjata, ska hoppa in i duschen.

puss

image94

Oanständigt pigg

image93


Jag kan inte sova! skulle behöva underhållning av högsta kvalité så jag blev trött.

Underhållningen här lyser ju tyvärr med sin frånvaro så jag får väl räkna till 100 ett par gånger istället så kanske jag lyckas bli sömnig. Får se om det funkar. Har ju tyvärr inte nån man här just för tillfället, hade ju inte varit helt fel eftersom man måste vara två när man kör Twister! ;)

Finns iofs en massa andra saker man kan styra med om man har svårt att sova. Rensa garderoben t.ex, det tar på krafterna vill jag lova och kul är det oxå, man hittar alltid massa gamla tröjor och kjolar man glömt bort att man hade. Annars kan man ju alltid sortera bland alla viktiga och oviktiga papper som ligger och skräpar runt datorn, jag rensade där häromdagen och hittade en lapp om en tandläkartid jag skulle gått på för några dagar sen. Hoppsan! kanske skulle rensat där tidigare!?  Hmm det funkar alltid att kolla på TV om man inte kan sova. Gärna då nån halvtråkig serie som Seinfeld eller Frasier som får ögonen att gå i kors efter ungefär en kvart. Risken för att man kanske måste spendera natten i soffläge är dock hög. Brukar sluta med att man vaknar upp efter ett tag, helt sne i kroppen med fjärrkontrollen fastklistrad i handen och dom dåliga serierna har då gått över till myrornas krig. Att läsa är tydligen bra sömnmedel sägs det. Gäller bara att man läser en otroligt ointressant bok som får en att bli sömnig efter bara nåt kapitel.

Joovars det finns som sagt en massa saker som är minst lika bra som sömntabletter. Tydligen hjälper det även att sitta lite för länge vid datorn för nu är jag seriöst trött.

Godnatt.

puss


Julfest 2

Jaa den andra julfesten med jobbet avklarades i fredags. Blev ganska lyckat! blev bjuden på tequila och det slutade med att man blev onykter. Dansade till Roxette och pratade massa strunt med allt och alla (precis som på förra julfesten jaa).

Kvällen slutade relativt tidigt för jag gick iaf inte ut. Fan va töntig jag är! ;)

Nu är det bara en  vecka kvar till julafton och jag har tydligen inte inhandlat en enda julklapp! bra Clara! måste fixa med det i veckan. Sen börjar det bli dax att planera nyår med, fast det brukar alltid dyka upp en massa förslag och sen väljer man ett typ dagen innan. Naeh men vi får se vart vi hamnar. Ska iaf köpa nån ny fin klänning till dess! :)

Hmm ska hem till mamma och pappa nån dag nu i veckan och dricka glögg och göra lite julgodis. Alltid lika trevligt, fast jag är sämst på knäck. Ser ut som en 5-åring har gjort dom om jag ens försöker. Med andra ord hamnar all smet utanför formarna. Kola är jag däremot bättre på och fudge.

Tänkte skriva ner ett recept på mitt favorit julgodis. Chokladfudge! Det är inget som slår det, så grymt gott!

Ingredienser:
c.a 50 stycken

5 dl mjölk 3%
8 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
50 g smör
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en kastrull. Rör så att det blir väl blandat. Koka upp och låt det koka kraftigt i c.a 25 min. Rör om då och då med en trägaffel. Prova om fudgen är färdig genom att mäta temperaturen på smeten eller häll några droppar smet i kallt vatten. Fudgen är klar om temperaturen är 125 grader eller om dropparna kan formas till en kula. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten har svalnat och tjocknat något. Häll upp den i en smord form, c.a 20x20 cm. Låt det stelna. Skär i bitar och förvara i kylskåpet.

image91
 
Utan tvekan, bästa julgodiset!


Nu blir det soffläge.

puss


Nya skor!

Jaaa jag har köpt nya skor!!! dom är RÖDA! jag hade inga röda skor innan så det va min ursäkt! :)

image90

Red is hot and fabulous!


Problem följt av åtgärder

Humor eller ren fakta!? kolla in detta!



Lite problem följt av åtgärder:


Symtom:
Drinken varken smakar eller värmer. Skjortan är blöt.
Orsak: Du har inte munnen öppen när du dricker eller så sätter du glaset till fel del av ansiktet.
Åtgärd: Köp en ny drink och träna framför spegeln. Öva tills du behärskar tekniken.


Symtom: Drinken varken smakar eller värmer. Drinken är ovanligt klar.
Orsak: Glaset är tomt.
Åtgärd: Försök att hitta någon som bjuder på en ny drink.


Symtom: Fötterna känns kalla och fuktiga.
Orsak: Du håller glaset i fel vinkel.
Åtgärd: Vänd på glaset så att öppningen riktas mot taket.

Symtom: Fötterna känns varma och fuktiga.
Orsak: Du har delvis mist kontrollen över kroppen.
Åtgärd: Leta upp en hund som du kan skylla på. Kräv en drink av husse som tröst och ersättning.


Symtom: Baren är suddig.
Orsak: Du tittar genom botten på glaset.
Åtgärd: Försök att hitta någon som bjuder på en ny drink.


Symtom: Baren gungar.
Orsak: Du sitter i korsdrag.
Åtgärd: Sätt dig i ett hörn eller träd stolsryggen innanför skjortan.


Symtom: Baren flyttar sig.
Orsak: Du håller på att bli utburen.
Åtgärd: Försök få reda på om du blir buren till en annan bar. Skrik annars högt att du blir kidnappad.¨


Symtom:
Det har plötsligt blivit mycket folk i baren.
Orsak: Du har börjat att se dubbelt.
Åtgärd: Blunda med ena ögat.


Symtom: Väggen mittemot är avdelad med takbjälkar och lampor sticker ut.
Orsak: Du har fallit baklänges.
Åtgärd: Om glaset inte är tomt så ligg kvar. Be annars om hjälp att komma till bardisken igen.


Symtom: Det har blivit tomt och du har fimpar och grus i munnen.
Orsak: Du har fallit framlänges.
Åtgärd: Samma som för fall bakåt.


Symtom: Sängen känns hård, kall och blöt när du vaknar. Du kan inte känna igen ditt sovrum.
Orsak: Du har sovit i rännstenen.
Åtgärd: Försök se på klockan om baren är öppen. Om inte, så somna om.


Symtom: Allt börjar mörkna.
Orsak: Baren håller på att stänga.
Åtgärd: Bli hysterisk.

image87


Julfest 1

Jaa då va den första julfesten över. Kommer ju en till nästa helg.

Blev en rätt stressig fredag, först jobb och sen va det bara och springa hem och fixa iordning sig. Sen tillbaka till jobbet där alla skulle ses innan. Åkte buss ut till Tornet där festen skulle va, hade aldrig hängt där innan men det va riktigt trevligt och hur mycket folk som helst.

Först drack vi glögg och minglade omkring med en massa folk sen fick vi gå in och sätta oss. Tog inte lång tid innan man började pimpla i sig drickbart. Gratis alkohol va det ju oxå så det va ju inte helt fel. Stod en massa vidrig julöl på borden som man fick gå och byta ut till vad man ville i baren. Jag samlade ihop typ fem flaskor öl och gick dit, kom tillbaka med cider istället och dom hällde man ju i sig på ganska kort tid. Mat blev det ju desto mindre kan jag ju säga, haha!

Tog som sagt inte lång tid förrän jag va onykter och av nån jävla anledning ska jag prata med precis alla då. Folk måste undrat om man nånsin kunde få tyst på mig för jag pratade verkligen konstant med nästan alla. Va ett jäkla "bla bla bla.." haha, typiskt mig! aja, åkte in till stan strax efter 10 och yrade omkring på ågatan och visste inte vart vi skulle. Slutade med att alla utom jag gick till Harrys. Jag gick upp till Platens och väntade på att Becka och Lisa skulle komma. Hängde med mina favoritvakter under tiden, stod och snackade skit och blev bjuden på julmust,  hihi :) sötaste vakterna!

Hann tyvärr nyktra till lagom tills vi skulle gå in och det va inte mycket folk ute. Dessutom tog mina skor tog död på mina tassar så efter inte allt för lång tid gick jag faktiskt hem. Va sjukt trött oxå så det va gött och krypa ner i sängen. Sov oändligt jävla länge kan jag säga. Hann knappt se dagsljus dagen efter juu, så ikväll lär det väl bli svårt att sova. Har inte gjort mycket vettigt idag heller, mest varit seg i huvudet, druckit massa julmust och kollat på Desperate Housewives säsong 3.

Imorrn ska jag till IKEA och köpa grejer till lägenheten, måste ta en bild på tavlan när jag satt upp den sen och lägga in här i bloggen. Den är så grymt snygg så alla måste se den!

Ska snart försöka sova.

Förövrigt visar bloggen totalt fel tider när jag uppdaterar mina inlägg. Vet inte varför men vill bara upplysa om det så inte folk tror att jag t.ex ska gå och lägga mig klockan 1 på förmiddan.

puss

Det går så fort

Shit, det är redan december och nedräkning inför julen har redan börjat. Det går tydligen fort. Hinner knappt med ju, jobbar rätt mycket numera så det kanske är därför.

Har styrt och grejat en massa i min lägenhet oxå. Den börjar bli grymt fin. Har hängt på IKEA två gånger denna vecka och det blir en tredje på söndag. Då ska jag åka och köpa ett sängbord, ny hylla och en tavla. Blev totalt kär i den tavlan när jag va på IKEA nu i veckan! den är både svinstor och jävligt dyr men fy fan så snygg den är! kommer göra sig grymt bra i mitt crib!

Julklappar ska man köpa oxå jaaa. Ska fixa det i början av nästa vecka så man har det gjort, orkar inte stressa med det typ dagarna innan.

Mycket fest blir det oxå nu i helgerna framöver. Först julfest på fredag med jobbet, eller jaa alla som jobbar inom samma företag i hela östergötland kommer, kul och träffa lite nytt folk! helgen efter det är det ännu en julfest inom jobbet fast då är det bara vi i köket och karlarna ute på transport. Blir förhoppningsvis kul. Ska dock inte ställa till med några skandaler som jag lyckades med förra året! haha, ska hålla låg profil i år!

Nu ska jag försöka sova.

puss


RSS 2.0